La prima vedere, ideea unei metamorfoze de acest fel poate parea bizara, dar numai pentru cei care nu stiu ca grajdurile regale din Sinaia nu erau, nici pe departe, un simplu staul. Imobilul, situat in imediata vecinatate a castelului, era gandit pentru a adaposti caii, calestile, precum si randasii sau vizitiii.

La fel de vechi ca si Pelesul si construit in acelasi stil, ansamblul a devenit "Casa a Ceramicii" dupa nationalizare, aici fiind expusa, pana prin anii '70, colectia de obiecte de arta din ceramica luata de comunisti din palatul regal.

Ajunse in patrimoniul Ministerului Culturii si aflate intr-o stare avansata de degradare, grajdurile regale au avut norocul de a atrage atentia unui investitor care a intuit, ca un minihotel de lux, situat chiar langa Peles si construit in acelasi stil cu acesta, are toate sansele sa se dovedeasca o buna afacere.

Dupa un an si o investitie majora, fostele grajduri sunt acum Hotelul Bastion: in locul unde altadata stateau caii, acum se afla o sala de conferine de 70 locuri si o sala de restaurant de 45 locuri.