Sinaia, o importanta statiune montana din Romania, resedinta de vara a regilor Romaniei, isi recapata stralucirea dupa ultimele investitii finalizate in anul 2014. Amplasarea privilegiata la circa 120 km de Bucuresti, aerul rafinat al statiunii si punctele de maxim interes turistic fac din Sinaia statiunea la moda in orice anotimp.

Parcul "Dimitrie Ghica" din Sinaia, a fost infiintat in anul 1881 iar amenajarea s-a facut sub indrumarea arhitectului peisagist elvetian, Eder. Acesta adaposteste mai multi arbori seculari, iar in interiorul sau se desfasoara, pe o scena amenajata, festivalurile din Sinaia. Se mai pot admira, pe marginea aleilor ce strabat parcul, busturile unor personalitati care au locuit sau doar au vizitat orasul Sinaia, ca de exemplu: Mihai Eminescu si lon Creanga, Nicolae Balcescu precum si Dimitrie Ghica. Aleile ce strabat parcul sunt un adevarat centru de informare turistica si istorica.

Castelul Peles a fost construit de Regele Carol I intre anii 1873-1914 si a devenit la scurt timp resedinta de vara a a familiei regale. Castelul a fost construit si apoi decorat dupa planurile unei echipe de arhitecti si decoratori celebri ai acelor vremuri, sositi din Germania si Austria. Confiscat de regimul comunist in anul 1948, Castelul Peles devine muzeu in anul 1953, insa accesul publicului este permis abia in anul 1990. Retrocedarea catre Regele Mihai I de Romania s-a realizat in anul 2007, insa Castelul a ramas in circuitul turistic, devenind unul dintre cele mai vizitate muzee din Romania si cel mai important obiectiv turistic de pe Valea Prahovei.

Manastirea Sinaia a fost ctitorita intre anii 1690 si 1695 de marele spatar Mihail Cantacuzino si a primit aceasta denumire dupa vizita spatarului in Palestina si Muntele Sinai, ulterior intreaga asezare preluand numele de Sinaia. Este prima constructie si punctul in jurul caruia s-a dezvoltat intreaga regiune. Vechea biserica este construita in stilul brancovenesc, caracteristic Tarii Romanesti, stil ce poarta numele marelui Domnitor Constantin Brancoveanu, martirizat la Constantinopol in anul 1714.

Cazinoul Sinaia a fost construit intre 1912-1913 la initiativa Regelui Carol I, inspirat fiind de o constructie similara si mult mai faimoasa: Cazinoul din Monte Carlo, ambele avand pentru o perioada acelasi actionar - baronul de Marcay. In prezent cazinoul este gazda a numeroase conferinte nationale si internationale de mare anvergura, insa el gazduieste si expozitii de arta plastica si fotografie, lansari de carte, concerte si spectacole. Cei interesati au posibilitatea sa viziteze spatiile din incinta cladirii, iar tururile de vizitare sunt asistate de ghizi instruiti sa prezinte activitatile din incinta cladirii desfasurate de-a lungul celor 100 de ani de functionare.

Sinaia detine in prezent cel mai complex si complet domeniu schiabil din tara. marele avantaj al statiunii ramane diferenta de nivel, Sinaia fiind singura statiune de iarna din Romania care are partii dispuse pe aproape 1000 de metri altitudine. Domeniul schiabil al orasului detine, in prezent, 16 partii de schi omologate plus alte trei trasee de schi, totalizand un numar de aproximativ 25 de kilometri de partii. Acesta cifra situeaza Sinaia in topul statiunilor de munte din Romania.